Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bare for sjov


Beskrivelse


Harley skal følge sine mindre søskende på deres halloweenrute. På turen bliver Harley optaget af et hvidt flagrende stykke silke, der forfølger ham. Han mister overblikket, og de to søskende forsvinder. Da han finder dem, er han overbevist om, at Halloween ikke er bare for sjov.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 21. sep. 2010

Spændende fortælling i serien Læselyn der henvender sig til unge, der har svært ved at læse eller mangler interesse for læsning.

Omslaget er i hardback, og forsideillustrationen viser et lysende, uhyggeligt halloweengræskar. Titlen er skrevet med blod - der er dømt gys og uhygge. Robert Swindells jeg-fortæller henvender sig direkte til læseren. Det kneb bevirker, at man kommer tæt på hovedpersonen Harley, der går i 8. klasse. Han er klar til halloweenfesten på skolen - og ikke mindst til at skulle møde pigen fra 9. klasse, som han er vild med. Han er sikker på, at draculakostumet vil bringe ham lykke. Uheldigvis mener forældrene, at Harley skal følge de mindre søskende på deres halloweenrute. På turen bliver Harley optaget af et hvidt flagrende stykke silke, der forfølger ham. Han mister overblikket, og de to søskende forsvinder. Da han finder dem, er han overbevist om, at Halloween ikke er Bare for sjov. Bogen har 9 korte kapitler. Sætningerne er korte, og der er anvendt megen dialog. Typografien er sat med store bogstaver, så teksten er på alle måder gjort let og overkommelig at læse.

Forfatteren har i samme serie skrevet Knivskarp og Snapshot, 2009.

Bare for sjov er en letlæst og overkommelig frilæsningsbog med en spændende historie. Hovedpersonen er en forelsket teenager, der går i 8. klasse, og det er netop målgruppen til serien Læselyn - unge, der ikke har læselyst eller læsekompetence til mere.Informationer og udgaver