Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bare jeg tør


Beskrivelse


10-11-årige Tildas bedste veninde kan pludselig kun snakke om drenge. Ret irriterende, når man hellere vil skrive lister over vigtige ting, man er bange for som f.eks. mobning og spøgelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 20. mar. 2013

Sød pigebog for 9-11-årige piger, som kan lide at læse om piger som dem selv.

Nu kommer 2. del i den svenske pigeserie om 10-11-årige Tilda. Hvor den første bog handlede om Tildas mange dyr koncentrerer 2. bind af den planlagte trilogi sig om de følelsesmæssige aspekter af livet som betweenager. Det hele starter med at læreren vil have klassen til at snakke om, hvad de er bange for. Er det miljøproblemer eller måske krig? Men Tilda er mest optaget af noget andet, nemlig spøgelser, at lege Ånden i glasset, at blive fravalgt som bedsteveninde og at blive drillet. Bedsteveninden Thea har fået øjnene op for drenge og er blevet ret så irriterende at høre på. Så mens Tilda laver masser af lister, som også i denne bog er krydrede med små sjove tegninger, trækker hun sig lidt væk fra sin veninde og søger nye veje. Pigerne finder heldigvis hinanden igen. Den indbydende forside viser fotos af hovedpersonerne og tegninger af alt det uhyggelige, Tilde er optaget af. Bogen giver et nærværende billede af livet som en helt almindelig pige, der står på den svære skillevej mellem barn og voksen.

Serien er noget mere uskyldig end Kære dumme dagbog og minder rigtigt meget om Rikke Dyrhave Nissens Livs liv, som den kvalitetsmæssigt er fuldt på højde med.

Sød og uskyldig pigebog, som dog ikke bliver kedelig af den grund. Tildes tanker vil kunne genkendes af læserne, som vil nyde den hjertevarme fortælling.