Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bare os to


Beskrivelse


Mark og Magnus er begge konkurrencesvømmere og har kendt hinanden siden vuggestuen. Men da Magnus får en kæreste bliver deres venskab udfordret. Men så får Mark en ide til en udfordring og herefter bliver intet som før.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2019

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 16. okt. 2019

Gribende fortælling for unge om venskab og kærlighed, konkurrence og jalousi. For vennerne Mark og Magnus bliver intet det samme efter udfordringen. Kan læses fra 14 år.

Mark og Magnus er begge konkurrencesvømmere og har kendt hinanden siden vuggestuen. Men da Magnus pludselig får en kæreste, bliver deres årelange venskab udfordret. Mark bliver jaloux på Markus og føler sig skubbet til side, samtidig med at han også selv trækker sig fra Markus. En dag får han en idé til en udfordring, som Markus først afviser, men sidenhen griber, og ud i bølgen blå kaster de sig, de to elitesvømmere, for at se, hvem der kan svømme længst. Forfatter Kåre Bluitgen kræver ikke den store præsentation.

Rørende fortælling om to drenges ubrydelige venskab og store passion for svømning, om forelskelse og kærlighed, om sorg og savn, jalousi og misundelse, alt sammen flettet ind i en godt fortalt historie. Forsiden er ikke specielt fængende, hvilket er ærgerligt, for bogen fortjener i den grad at blive taget ned fra hylden.

Man finder nogle af de samme temaer i Dig & mig & Zlatan, om en ung fyr i krise og om vigtigheden af venskaber.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 2 (2020)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 73, nr. 2 (2020)