Bøger / skønlitteratur / roman

Barn af ensomheden


Beskrivelse


Den ensomme og rige norske købmandsdatter Anna bliver gift med venetianske Giovanni. Han viser sig at være en beregnende lykkeridder og tager Anna med til Montenegro i jagten på en forsvundet skat. Her får Giovanni løn som forskyldt, og Anna møder sin sande kærlighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 11. sep. 2008

Tam underholdningsroman til Margit Sandemos mange, mange kvindelige læsere i alle aldre.

Norsk-svenske Margit Sandemo (født 1924) var i en lang årrække ikke at finde på ret mange biblioteker, men nu er hun kommet ind i varmen, og genudgivelsen af hendes 47 bind lange serie Sagaen om Isfolket er blevet en sand publikumssucces. Nu kommer så også en forlagsserie på foreløbig fire bind med nogle af hendes enkeltstående romaner, og Barn af ensomheden er den første i den serie. Det er en småkedelig underholdningstrivi, som hverken er særlig spændende eller romantisk. Havde det ikke været for Margit Sandemos navn, ville den næppe have påkaldt sig megen opmærksomhed, eftersom historien er tynd og forudsigelig og personskildringen klichefyldt. Historien foregår i begyndelsen af 1700-tallet og har norske Anna som hovedperson. Som 27-årig er hun stadig ugift og hendes velhavende købmandsfar bortgifter hende til Giovanni, en venetiansk charlatan. Den usympatiske Giovanni leder efter en gammel skat i Montenegro, men heldigvis får han løn som fortjent, og den gæve Anna finder omsider sit livs sande kærlighed.

En anden side af den meget produktive Margit Sandemos forfatterskab end den konstant efterspurgte Sagaen om Isfolket, og hvad man end måtte mene om dens litterære kvaliteter eller mangel på samme, vil den ikke komme til at samle støv på bibliotekernes hylder.

Småkedelig underholdningstrivi, som vil blive efterspurgt på bibliotekerne i kraft af Margit Sandemos navn.