Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Barndom på landet : erindringer fra efterkrigstidens Danmark


Beskrivelse


10 danskere fra hele landet fortæller om deres opvækst på landet i efterkrigstidens Danmark. Derved gives et signalement af samfundsudvikling, tidsånd, dagligliv og børneliv blandt husmænd, fiskere og på et gods.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. apr. 2020

Barndomserindringer fra en opvækst på landet i de første årtier efter anden verdenskrig. Til alle, der interesserer sig for landbolivet og holder af gode fortællinger fra en svunden tid.

Helle Juhl har interviewet 10 kendte og ikke kendte personer fra Bornholm til Vestjylland om deres opvækst på landet. Fortællingerne og Helle Juhls indledende bemærkninger tegner et tidsbillede af børne- og familielivet blandt husmænd og fiskere og på et gods, i en tid hvor heste blev afløst af traktorer, landsbyskolen afløst af centralskoler, og hvor børnene var en selvfølgelig arbejdskraft i familien. Helle Juhl er journalist, cand. public., foredragsholder, og forfatter til flere historiske bøger om kvinde- og familieliv.

Dette er levende og indtagende historiefortælling med et levende signalement af samfundsudvikling, tidsånd, dagligliv og børneliv, ledsaget af tidstypiske s/h fotos, og nogle enkelte i farver. Hos dem, der voksende op, eller boede på landet i efterkrigstiden, vil historierne sætte minder i gang.

Helle Juhl har bl.a. udgivet Husbestyrerinde søgesDer var så dejligt ude på landetBarndommens landBørneliv i hundrede år med ni kvindefortællinger fra det 20. århundrede, Der var så dejligt ude på landet om det danske landbrugsliv i det 20. århundrede, samt Barndommens land om opvækst på landet gennem 200 år. Børneliv i hundrede år er en rigt illustreret bog om børns liv og rammer i perioden 1875-1975Helle Juhl har bl.a. udgivet Husbestyrerinde søges med ni kvindefortællinger fra det 20. århundrede, om det danske landbrugsliv i det 20. århundrede, samt Barndommens land om opvækst på landet gennem 200 år. Børneliv i hundrede år er en rigt illustreret bog om børns liv og rammer i perioden 1875-1975Helle Juhl har bl.a. udgivet Husbestyrerinde søges med ni kvindefortællinger fra det 20. århundrede, Der var så dejligt ude på landet om det danske landbrugsliv i det 20. århundrede, samt om opvækst på landet gennem 200 år. Børneliv i hundrede år er en rigt illustreret bog om børns liv og rammer i perioden 1875-1975Helle Juhl har bl.a. udgivet Husbestyrerinde søges med ni kvindefortællinger fra det 20. århundrede, Der var så dejligt ude på landet om det danske landbrugsliv i det 20. århundrede, samt Barndommens land om opvækst på landet gennem 200 år. er en rigt illustreret bog om børns liv og rammer i perioden 1875-1975.


litteratursiden.dk

d. 19. nov. 2020

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 19. nov. 2020

Et levende tidsbillede af en barndom på landet i efterkrigstidens Danmark belyst ved mange erindringsuddrag. . Forfatteren er journalist og har skrevet flere bøger med social- og kulturhistorisk indh...


Politiken

d. 5. juni 2020

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 5. juni 2020


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 226 (2020)

af

af

Karen Steller Bjerregaard

Nr. 226 (2020)