Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Barndomsfortællinger


Beskrivelse


15 kendte og mindre kendte danskere fortæller om episoder fra deres barndom.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 13. juli 2018

Kendte og mindre kendte mennesker fortæller om episoder fra deres barndom. Bogen kan læses af alle med interesse for barndommen i de gode, gamle dage, såvel som for barndommens historie.

Forordet gennemgår kort barndommens historie før og efter Børnekonventionen. Der sættes forkus på, hvordan hukommelsen svigter og som oftest maler et urealistisk positivt billede af barndommen. Herefter fortæller de enkelte bidragsydere erindringer fra deres barndom. Bidragsyderne dækker bredt aldersmæssigt, så der er fortællinger om barndommen fra 1930'erne og op til 1980'erne. Der er fortællinger om de voksnes strenge straffe for bagateller, alkoholiserede hjem, religiøse hjem og om at vokse op i et kollektiv. Blandt bidragsyderne er: Kim Fupz Aakeson, Mimi Jakobsen og Thomas Milsted.

Fortællingerne er vidt forskellige og giver et godt billede af, hvor forskellige opvækstbetingelser, børn har. De viser, at barndommens betydning varer hele livet. Der er mange sjove beretninger, men også en del mere barske fortællinger om livet som barn.

Der er udgivet en række bøger med titlen "Min barndom i ...", bl.a. Min barndom i 70'erne, der også tegner et billede af de forskellige betingelser, børn vokser op under.


Kristeligt dagblad

d. 27. sep. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 27. sep. 2018