Bøger / faglitteratur

Barnets udvikling gennem tilknytning og leg


Beskrivelse


Med udgangspunkt i den canadiske psykolog Gordon Neufelds tilknytnings- og udviklingsteori hjælpes læseren til at forstå hvordan børn når deres fulde potentiale.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2018

af

af

Christine Christensen

d. 19. apr. 2018

"Vi skal ikke arbejde på at få vores børn til at vokse. Vi skal skabe de haver, hvori de kan blomstre." Fagbog om den nære tilknytning, der opstår mellem et barn og dets vigtigste omsorgspersoner. Bogen henvender sig både til fagpersonale og barnets nære relationer.

Børn har brug for stærke relationer for at udvikle sig til et helt menneske. Barnets relationer skal hjælpe med at udfolde barnets evne til modenhed, ansvarlighed og evnen til at klare modgang. Tilknytningen til andre udvikler barnet som socialt væsen, der kan dele sine tanker og følelser, udvikle impulskontrol, tålmodighed og omtanke og tage hensyn til andre mennesker. Forskning peger på, at førskoleperioden er absolut afgørende i udviklingen af barnets relationskompetencer og at børns leg er en meget vigtig faktor i denne udvikling. Legen gør det muligt for børn at udtrykke sig på trods af deres manglende ord, legen fremmer udviklingen og gør børnene mindre afhængige af de voksne og åbner for deres trang til at erobre, opdage og forstå deres verden. Forskningen er baseret på den canadiske psykolog Dr. Gordon Neufelds tilknytningsteori.

En gennemarbejdet og grundig bog til småbørnsforældre, som forbinder neurovidenskab og forskning med små børns tilknytning og leg. Bogen er let at gå til, med mange cases og opmærksomhedspunkter.

Minder en del om Kærlighed er ikke nokDet hele barn. Det hele barn fokuserer mest på motorik og sanserMinder en del om Kærlighed er ikke nok. fokuserer mest på motorik og sanser.