Bøger / faglitteratur

Barolo : vinene fra Alba


Beskrivelse


Forfatteren besøger og klassificerer udvalgte vingårde og introducerer Piemontes vinpersonligheder, smager, vurderer og beskriver vinene og deres udvikling de sidste år i hver enkelt kommune og cru. Dertil kommer i samspil med vinen en gennemgang af trøfler og hasselnødder, ostene og køkkenet i Alba.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2012

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 27. nov. 2012

Til vinentusiaster med hang til store italienske klassikere.

Her fortæller vinkender og madanmelder Søren Frank engageret, instruktivt og spændende om barolo og barbaresco i Piemonte i det nordvestlige Italien. Kongevinen er baroloen, som det sidste tiår har gennemgået en turbulent udvikling for alligevel at vende tilbage til rødderne. Den tunge vin fra distriktets unikke nebbiolo-drue lagres nu igen på de store Botte egefade og trækker atter smag og tannin fra drueskaller og stilke i flere uger. Modernisterne tabte i sidste ende (heldigvis) til (neo)traditionalisterne, men nogle ting er dog ændret fx mht. vinens iltning og udtynding for at koncentrere kraft og kvalitet i færre drueklaser. Søren Frank besøger og klassificerer udvalgte vingårde og introducerer læseren for Piemontes mange vinpersonligheder, smager, vurderer og beskriver vinene og deres udvikling de sidste år i hver enkelt kommune og cru. Dertil kommer i samspil med vinen en fin gennemgang af Piemontes mange andre mundvandsfremkaldende fristelser: de berømte trøfler og hasselnødder, ostene og køkkenet i Alba. Bogen er indbydende illustreret med en perlerække af fine atmosfæremættede fotos.

Bortset fra Franks tidligere Barolo & co. : vinene fra Piemonte intet selvstændigt om barolo. Nærværende bog er helt nyskrevet og erstatter de tidligere bøger, som bør kasseres som forældede.

En indbydende illustreret bog som når ud i alle hjørner i et af verdens bedste vindistrikter med vin, producenter og kulinariske specialiteter.