Bøger / faglitteratur / opskrifter

Bartenderens grundbog : historien, opskrifter, tips & tricks


Beskrivelse


Tips til udstyr og ingredienser i hjemmebaren, såvel som opskrifter og historien bag de store drinks-klassikere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 23. apr. 2015

Lær at lave Whiskey Sour, Tom Collins og mange andre kendte cocktail-klassikere med en af Danmarks bedste bartendere. Til inspiration for seriøse cocktailfans og bartendere in spe.

Bogen giver tips til udstyr og ingredienser i hjemmebaren såvel som opskrifter og historien bag de store drinks-klassikere. Derudover får læseren et kapitel med særlige signatur-cocktails udviklet af forfatteren. Hasse Bank Johansen har i en alder af 30 allerede været i branchen i 10 år og er en af de mest anerkendte og præmierede danske bartendere. Han ejer og driver den kombinerede cocktailbar og restaurant St. Pauls Apotek i Århus, hvor cocktails kombineres med mad. Et element der afspejler sig i et afsnit med forslag til cocktails til måltidets forskellige retter.

En indbydende bog med bud til den seriøse cocktailentusiast, hvor de flotte fotografiske illustrationer vil få mundvandet til at løbe hos enhver. Fotos, der ikke som ellers ofte i genren er staffage, hvor fotografen tit arbejder på egne kunstneriske præmisser frem for at understøtte teksten. I stedet opleves her et fint samspil, hvor de lækre helsides fotos formår at skildre atmosfæren i hver eneste cocktail. Fremstillingen er instruktiv med en del nye opskrifter. Emnet tilgås med vægt på kvalitet, omhyggelighed og forberedelse. Nyskabende er også koblingen til mad.

En række gode anvendelige bøger om emnet, men få af dansk oprindelse og seriøsitet som denne.


litteratursiden.dk

d. 11. jan. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 11. jan. 2020

Dette er ikke kun en bog om lækre cocktails, grej og mad, men en utroligt eksklusiv og gennemført bog, der er fyldt med klasse og oser af lækkerhed. St. Pauls Apothek er en cocktail- og madbar, der l...