Bøger / skønlitteratur / roman

Bastarden


Beskrivelse


Madeleine de Montdidier er nået frem til kong Philip II's hof, men hun har mange fjender på grund af sin kærlighed til kongens halvbror Juan af Østrig. Hvem kan hun stole på?

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. dec. 2014

Madeleine de Montdidier er på vej mod det spanske hof, efter at hun er sluppet væk fra religionskrigene i Frankrig. Vil hun finde ro og fred til at føde sit barn? For alle læsere af historiske romaner med masser af drama.

En selvstændig fortsættelse af Dronningens dame. Madeleine de Montdidier har forladt Frankrig, og hun håber på, at få ansættelse ved Philip II's hof, og her få fred til at føde sit barn. Inden hun når til Madrid har hun mødt kongens halvbroder, Juan af Østrig, og de indleder et hemmeligt kærlighedsforhold. Hurtigt kommer hun i klemme mellem kongemagt, kirken med storinkvisitoren i spidsen og jaloux kvinder, så der er mange, der ønsker hende død.

Anne-Marie Vedsø Olesen kan sit stof, hun formår at beskrive tiden og miljøerne lyslevende, og jeg synes blandingen af historiske og fiktive personer fungerer godt. Romanen foregår i Spanien omkring 1560, og det er en tid med magtkampe og religionskrige, dertil kommer intriger, mord, kærlighed og begær. Madeleine er en moderne kvinde anbragt i renæssancens kulisser. Hun er en belæst dame, og da hun også er handlekraftig og ikke vil finde sig i hvad som helst, kommer hun ud i mange farlige situationer. Der er fart over feltet, og jeg var godt underholdt.

Romanen er en selvstændig fortsættelse, men jeg vil da anbefale, at man læser det første bind først. Sammenlignelig litteratur er romanerne om de tre musketerer, bortset fra at det her er en kvinde, der fægter med kårde Dronningens dame.


litteratursiden.dk

d. 23. feb. 2015

af

af

Beth Høst

d. 23. feb. 2015

Her er en kappe-og-kårde roman i historiske kulisser i rigtig "Musketer-stil". Der er fuld fart på, masser af sex og tilmed en stærk, kvindelig hovedperson. Det er 100 % underholdning. Bogen er andet ...


Berlingske tidende

d. 24. jan. 2015

af

af

Niels Houkjær

d. 24. jan. 2015


Jyllands-posten

d. 24. jan. 2015

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 24. jan. 2015


Weekendavisen

d. 23. jan. 2015

af

af

Katinka Bruhn

d. 23. jan. 2015


Information

d. 23. jan. 2015

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 23. jan. 2015