Bøger / faglitteratur til børn

Bayern München


Beskrivelse


For alle fodboldinteresserede 8-11-årige er her en rigtig god bog om en af verdens største fodboldklubber, Bayern München.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2020

af

af

Boy Olesen

d. 13. nov. 2020

For alle fodboldinteresserede 8-11-årige er her en rigtig god bog om en af verdens største fodboldklubber, Bayern München.

Om klubbens historie og om byen München, hvor klubben hører til bl.a. at byen er kendt for sine oktoberfester. Bayern, som klubben kaldes i folkemunde, har vundet det tyske mesterskab de seneste otte år i træk og har senest vundet Champions Leaque, hvor de undervejs bl.a. vandt med hele 8-2 over F.C. Barcelona. Bayern er en af verdens rigeste klubber og har Hansi Flick som træner. Spilleren Lewandowski, også kaldet målmaskinen, fremhæves. Alphonso Davies, Thomas Müller og Manuel Neuer er andre stjernespillere, der omtales ligesom den legendariske Franz Beckenbauer (Kejseren).

Det er en god ide at sætte den alt-dominerende fodboldklub Bayern München i perspektiv med andre bundesliga-klubber fx med Leipzig og Dortmund, som er to klubber med danske spillere. Præsentationen af Bayerns kendte stadion Allianz Arena er meget interessant. Bogen er velskrevet, formuleret hovedsageligt i helsætninger. Illustrationerne er farvefotos, der er rigtig gode og som sammen med teksten giver et rigtig godt indtryk af fodboldklubben Bayern München.

Bogen kan sammenlignes med Juventus F.CJuventus F.C..