Bøger / faglitteratur / billedværker

Beat mm : Jørgen Angels fotografier 1966-1983


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling i Den Gamle By.

Fotografier af danske og internationale rockmusikere fra perioden 1966-1983 af den danske fotograf Jørgen Angel (f. 1951).

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 21. sep. 2012

Til interesserede i fotos fra rockens glansperiode. En samling af billeder taget af fotografen Jørgen Angel i perioden 1966-1983.

Få har været så tæt på rockens ikoner som Jørgen Angel. Er man i tvivl kan man se de mange billeder i denne bog og læse røverhistorierne om billedernes tilblivelse. Bogen er dels fotos af en perlerække af kendte musikere. Men den er også et fint punktnedslag i en periodes ungdomskultur. Der er blandt andet fotos fra Thylejeren og hippiebevægelsens opstart. Bogen er udkommet i anledningen af at "Den gamle by" i Aarhus har indviet et nyt bykvarter der viser 1970'ernes Danmark. Her bliver billederne en del af den permanente samling og udstilling. Billederne er ledsaget af en lille note af Angel, hvor han kommenterer på billedets tilblivelse, eller det fotograferede. Nogle af billederne er ret sjovt grupperede, fx er der en kollage af de forskellige frisurer i perioden, fra de smarte til de aparte. Jørgen Angel er som fotograf eminent til at finde det øjeblik, hvor de fotograferede har paraderne nede og viser deres inderste væsen.

Der er udkommet en del bøger med samlinger af musikfotos taget af danske fotografer. Af de nyere kan nævnes Søren Solkær Starbirds Closer fra 2009. Billeder fra samme periode kan man også finde i Thomas Gjurups bøger om forskellige musikmiljøer i Danmark i forskellige perioder.

En flot og omfattende bog om beatmusikkens ungdomskultur, i en tid hvor musikken spillede en hovedrolle i alle aspekter af ungdomslivet.


Berlingske tidende

d. 7. okt. 2012

af

af

Lars Rix

d. 7. okt. 2012


Politiken

d. 20. okt. 2012

af

af

Pernille Jensen

d. 20. okt. 2012Informationer og udgaver