Bøger / faglitteratur

Beatlemania


Beskrivelse


Med udgangspunkt i The Beatles' to koncerter i København i 1964, beskrives optakten til det brud, der skete med de pæne normer, selve den nye musiks og den nye ungdomskulturs gennembrud, samt følgerne for ungdomskulturen fremover.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2018

af

af

Per Månson

d. 25. apr. 2018

Bogen er naturligvis for Beatles nostalgikere, men også dem, der er interesserede i det danske ungdomsoprør og ungdomskulturen, fx opgaveskrivende, kan få stort udbytte.

Forfatteren er museumsinspektør på Ragnarock, Museet for pop, rock & ungdomskultur i Roskilde. Med udgangspunkt i The Beatles' to koncerter 4. juni 1964 i KB-Hallen i København, beskrives optakten til det brud, der skete med de pæne normer, selve den nye musiks og den nye ungdomskulturs gennembrud, samt følgerne for ungdomskulturen fremover. Historien er garneret med både dansk rockhistorie og historien om de store udenlandske bands, der lagde vejen forbi. Bogen er illustreret med samtidige fotos og klip fra især ungdomsbladene. Bogen er en del af Aarhus Universitetsforlags serie "100 danmarkshistorier".

Det er en glimrende indførelse i et gennembrud for dansk ungdomskultur. Sprogligt er den let at gå til og illustrationsmaterialet er udsøgt - ofte fra museets egne samlinger.

Mælkepop og pigtrådRock i DanmarkHvidovre rock, Rock i Danmark og Hvidovre rock er tre andre bud på historier fra epoken, men de har ikke præcis samme fokus som Rasmus RosenørnMælkepop og pigtråd, og Hvidovre rock er tre andre bud på historier fra epoken, men de har ikke præcis samme fokus som Rasmus RosenørnMælkepop og pigtråd, Rock i Danmark og er tre andre bud på historier fra epoken, men de har ikke præcis samme fokus som Rasmus Rosenørn.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 218 (2018)

af

af

Jeppe Bæk Meier

Nr. 218 (2018)