Bøger / faglitteratur / biografier

Beatles for alle : en introduktion til gruppens musik


Beskrivelse


Beskriver musikken hos The Beatles og behandler sangskrivningens udvikling hos bandet samt deres særlige vokal-arrangementer og det konkurrerende partnerskab mellem Lennon og McCartney.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2010

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 10. aug. 2010

Til Beatles elskere. En guide til Beatles musik.

Per Wium har mange år arbejdet på DR, med musikformidling i radioen. Nu er han selvstændig og holder oplæg om musik og spiller også selv. Bogen er en guide til Beatles, og er forsøgt skrevet så alle kan være med. Bogen tager fat i bandet Beatles, hvordan de har skrevet deres musik, og hvorfor de var så gode til at lave ørehængere som kan høres den dag i dag. Selvom bogen er ment til alle er der brugt en del musiktekniske begreber, hvoraf de fleste dog er forklaret i starten af bogen. Bogen indeholder kapitler om alle Beatles-albums og fortæller om pladernes og sangenes tilblivelse. Wium skriver meget beskrivende og opremsende, det gør at det bliver noget upersonligt. Bogen er fyldt med sort-hvide billeder af bandmedlemmerne.

Der findes mange bøger om Beatles, de fleste på engelsk. Beatles forskning er næsten blevet en videnskabelig disciplin i sig selv. Beatles for alle er en af de bedre på dansk. Denne udgivelse ligner i opbygning meget Ian Macdonalds The Beatles : revolution i hovedet fra 1995 og genudgivet i 2009. Macdonald skriver dog mere personligt og sjovt.

En fin lille bog. Dog mest relevant for dem der er interesserede i Beatles' sangskrivning, sangenes opbygning og univers.


Berlingske tidende

d. 19. nov. 2010

af

af

Søren Kassebeer

d. 19. nov. 2010


Jyllands-posten

d. 10. sep. 2010

af

af

Jakob Lambertsen

d. 10. sep. 2010


Musikeren

2010, nr. 10

af

af

Morten Fischer

2010, nr. 10