Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Beautiful creatures - stormvind


Beskrivelse


Ethan Wate tæller ned til den dag, han afslutter Jackson High og kan flytte væk fra den lille kedelige sydstatsflække Gatlin, hvor der aldrig sker noget uforudsigeligt. Men så begynder Ethan at drømme om en pige, han aldrig har mødt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2012

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 30. okt. 2012

Paranormal romance til de 13-16-årige, der har læst Tusmørke-serien og Den internationale bestsellerserie om Sookie Stackhouse, og hungrer efter mere indenfor dark fantasy. Flot, uhyggelig og gotisk udseende forside, der især appellerer til de kvindelige læsere. Bagsidetekst fortæller på bedste appetitvækkende måde om denne nye serie.

De to kvindelige forfatteres første bind i serien på fire, som alle udkommer på dansk, fik stor succes i USA, da den udkom i 2009. Den indtog førstepladsen som "Årets bedste teenageroman" og filmatiseringen er også i fuld gang og har dansk premiere til foråret 2013. Vi møder den unge Ethan, der tæller ned til den dag, han afslutter Jackson High og kan flytte væk fra den lille sydstatsflække Gatlin, hvor der aldrig sker noget uforudsigeligt. Men så begynder Ethan at få nogle mærkelige drømme om en pige, han aldrig nogensinde har mødt. Men pludselig bliver pigen fra hans drømme til virkelighed, og intet er mere som det var engang i den lille by Gatlin. Ungdommeligt sprog og hurtige skift i en fængende historie med spændende hovedpersoner i unge Ethan og den mystiske Lena.

Der er efterhånden kommet mange serier indenfor dark fantasy og denne henvender sig især til læsere af gotisk paranormal romances, som de to tidligere nævnte titler.

Glimrende bud på en paranormal romance til de unge, dog uden vampyrer, men med masser af mystik, romantik og lidt sydstatshistorie.


litteratursiden.dk

d. 18. jan. 2013

af

af

Pernille Jørgensen

d. 18. jan. 2013

Paranormal romance sat i lille sydstatsby, hvor en anden verden lurer under den stivnede og trivielle hverdag. Første bind i ’Beautiful Creatures’, en ny paranormal serie til elskere af genren. 16-åri...


Weekendavisen

d. 23. nov. 2012

af

af

Damian Arguimbau

d. 23. nov. 2012