Bøger / skønlitteratur / roman

Bedemandens datter


Beskrivelse


Da Ilka Nichols Jensen får besked om, at hendes far er død, kommer det som noget af en overraskelse. Faderen forsvandt til USA, da Ilka var lille og hun har ikke hørt fra ham i 33 år. Nu vil hun forsøge at finde ud af, hvorfor han forlod sin danske familie.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2016

af

af

Jette Landberg

d. 3. juni 2016

Ilka arver pludselig et bedemandsfirma i Wisconsin fra sin far, der forsvandt til USA, da Ilka var lille. Hun forsøger at opklare, hvad det er for hemmeligheder han og byen gemmer på. For Sara Blædels mange fans, der her får en anderledes spændingshistorie.

Ilka har haft et hårdt liv styret af tilfældigheder. Hun er nu 40 år og i et limbo efter sin mands død. Da hendes far dør, bliver hun kontaktet med henblik på at arve hans bedemandsvirksomhed. Han rejste til USA, da hun var 7 år, og hun vil nu prøve at spore hans hemmelighed. Rejsen bliver meget anderledes, og hun involveres dybt i hans virksomhed, ydermere er Racine en by med mange dystre hemmeligheder. Dette er første bind i en planlagt trilogi med skoleportrætfotografen Ilka, og faderens historie bliver ikke afsluttet i dette bind. Sara Blædel er især kendt for sin krimiserie med Louise Rick fra Københavns Politi.

Ilka er en original hovedperson, høj, kantet og med et usædvanligt job som skolefotograf og senere bedemand. Der er mange detaljer med om bedemandsvirksomheden, det bliver lidt meget og forløses ikke rigtigt. Vi venter i spænding på næste bind og opklaringen af faderens historie.

Andre amerikanske lillebyskildringer er fx Linda Castillos Amish-krimier, der er mere regulære krimier. Blædels bog er ikke en decideret krimi, skønt en gammel mordsag opklares.


litteratursiden.dk

d. 2. aug. 2016

af

af

Anne Juul Andersen

d. 2. aug. 2016

Med Bedemandens datter har Sara Blædel løftet barren for den litterære kvalitet i sit forfatterskab. Den er virkelig læseværdig, og jeg giver den mine varmeste anbefalinger. 'Bedemandens datter' handl...


Politiken

d. 10. juni 2016

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 10. juni 2016


Berlingske tidende

d. 10. juni 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 10. juni 2016


Weekendavisen

d. 10. juni 2016

af

af

Christian Dorph

d. 10. juni 2016