Bøger / faglitteratur

Bedre læring for alle elever : om skoler der har problemer med elever, og om elever der har problemer i skolen


Beskrivelse


Forfatterne beskriver, hvad der kendetegner skolen og forskellige elevers læringsudbytte, og hvad der er specielt ved den undervisning, de får i grundskolen og på ungdomsuddannelserne - og så viser de, hvad læreren kan gøre for at opnå bedre resultater i skolen.
Bogens målgruppe er lærere i både grundskolen og på ungdomsuddannelserne samt studerende på læreruddannelserne. Bogen er forskningsbaseret, og et flertal af kapitlerne bygger på et empirisk materiale, men forfatterne præsenterer stoffet på en sådan måde, at det let kan læses af alle. [forlagets note].

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 31. okt. 2013

Denne antologi henvender sig fortrinsvis til lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne samt til lærerstuderende. Bogen giver lærerne redskaber til at arbejde med de elever, som har problemer i skolehverdagen og med læring i al almindelighed.

Thomas Nordahl er kendt i pædagogiske kredse for sit arbejde med LP-modellen. I denne antologi tager han fat på problematikkerne med elever, der ikke klarer sig i skolen. Målet med bogen er at få alle elever med, også dem, der har problemer. Udgangspunktet er en række forsknings- og udviklingsprojekter gennemført i Norge og Danmark. Med afsæt i disse projekter gives der redskaber og ideer til at få alle elever med i undervisningen og videre i uddannelsessystemet, så de ikke bliver tabt.

Bogens målgruppe vil også have glæde af at læse andre af Thomas Nordahls udgivelser som eksempelvis Eleven som aktør : fokus på elevens læring og handlinger i skolen, 2012.

Endnu en velbegrundet, forskningsbaseret udgivelse af Thomas Nordahl, som giver gode redskaber til arbejdet med elever, som kæmper med læring i skolen. Bogen har stor relevans både blandt lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne samt på uddannelserne hertil.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. feb. 2014

af

af

Louise Nabe-Nielsen

d. 10. feb. 2014


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 4 (2014)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 45, nr. 4 (2014)Informationer og udgaver