Bøger / faglitteratur / øvelser

Bedre selvværd : 10 trin til at styrke din indre GPS


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 7. juni 2013

Bredt anvendelig bog der kan hjælpe de fleste til at føle sig mere sikre i omgangen med andre mennesker.

Forfatteren er psykolog og skriver nogle af de vægtigste bøger om hverdagspsykologi for den almindelige læser, der har brug for hjælp til selvhjælp. Med faglig kompetence formår hun at formidle stoffet med stor empati i et letforståeligt sprog, stort set renset for fagudtryk. Bogens 10 kapitler gennemgår en række forudsætninger og udfordringer for selvværdet, illustreret med alment genkendelige eksempler. Læseren får anvisninger på hvordan negative, indadrettede reaktioner kan vendes til mere positive og konstruktive måder at håndtere forskellige situationer. Typografisk fremstår bogen meget overskueligt med detaljeret indholdsfortegnelse og ret stor, læsevenlig sats. Pænt, enkelt omslag. Litteraturliste.

Blandt de efterhånden mange bøger om positiv psykologi og selvværdsøvelse ligger disse tæt på denne i sprogstil og tilgang: Selvværd nu!, 2006, Din guide til positivt selvværd, 2011, og Oestrichs egen Selvværd og nye færdigheder - manual til dig i udvikling , 2003. De to sidstnævnte er lidt anderledes opbygget med flere øvelser.

Meget anvendelig og letlæst bog til styrkelse af selvværdet med enkle og letforståelige redskaber. Forfatteren er kendt for en række glimrende selvhjælpsbøger, upoppede og saglige,men altid solidariske og empatiske. Denne bog er et yderst fornuftigt tilbud til den helt almindelige låner, der efterspørger "noget om selvtillid".


Politiken

d. 17. aug. 2013

af

af

Svend Brinkmann

d. 17. aug. 2013


Arbejdsmiljø

Årg. 29 nr. 6/7 (2013)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 29 nr. 6/7 (2013)