Bøger / faglitteratur / opskrifter

Bedstemorfirkanter til hjemmet : 20 retro-inspirerede hækleprojekter


Beskrivelse


Om hvordan man ved hjælp af f.eks. garnrester kan hækle boligtekstiler i bedstemorfirkanter i vintagestil. 20 hækleopskrifter på alt lige fra tæpper, puder og ting til badeværelset. For nybegyndere såvel som øvede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2019

af

af

Louise Urban Andersen

d. 18. juni 2019

Skab stemning i hjemmet ved at hækle boligtekstiler i bedstemorfirkanter og vintagestil. Bøgerne kan anvendes af nybegyndere såvel som øvede.

Skift stil i hjemmet med hæklede guirlander, grydelapper og puder. I "Vintage-hækling" er der fokus på hækling i farver og designs fra bedstemors tid. Bogen indeholder vejledning til læsning af diagrammer/symboler, hæklefasthed og udspænding af de færdige arbejder. Bagerst i bogen er der en hækleskole med de mest anvendte masker og teknikker. Ved hver opskrift er der angivelse af materialer, diagram og montering. Retroprojekter er der også i "Bedstemorfirkanter til hjemmet". Alle projekter er udarbejdet af de klassiske oldemorfirkanter, både store og små, i multi- og ensfarvede garner, der er sat sammen på forskellige måder, så de kan anvendes til fx overtræk til varmedunk, tæpper, bademåtte og overtræk til bøjler. Bogen indeholder et afsnit om hækleteknik, grundopskrift på en firkant og vejledning til montering.

To lækre bøger, der inspirerer til at genoptage nogle af de gamle hæklemetoder og farvevalg. Opskrifterne er lette at gå til, så selv nybegyndere kan være med.

Anvendelse af den klassiske oldemorfirkant til boligtekstiler findes bl.a. i 10 oldemorfirkanter 30 tæpper.