Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Befri Babyflunk


Beskrivelse


Billedbog med opgaver i myldrebilleder. Da familien Flunk kommer hjem efter et besøg på Jorden, opdager den at Babyflunk er væk, kidnappet af den onde cirkusdirektør.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2002

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 10. sep. 2002

Flunkerne fortsatte hvor Holger slap, og har nu vist sig at være leveringsdygtige i otte albums. Albummene er alle skåret over samme læst, et løst tema som danner basis for en række opslag med myldrebilleder, hvor det så gælder om at finde forskellige ting og løse den pågældende opgave. Opgaveteksten er ikke helt enkel og kræver derfor en habil læser fra omkring 3. klasse, men oplæst kan den sagtens danne grundlag for billedjagt for yngre kiggere. Denne gang har familien Flunk på en af deres mange rejser til jorden glemt det yngste familiemedlem. Det viser sig at babyflunken er blevet kidnappet af den onde cirkusdirektør Carlo Capone, og så går den vilde billedjagt. Rutinepræget underholdning for børn og barnlige sjæle.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2002

af

af

Walther Knudsen

d. 10. sep. 2002

Myldrebilledbog med opgaver efter den nu velkendte flunkerecept. Denne gang har en flunkefamilie været på Jorden, men ved hjemkomsten opdager de at de desværre har glemt babyen her. Opgaverne er forskellige varianter af "find-Holger" suppleret med oversættelse af koder og parring af genstande, personer og talebobler. Selv om jeg må beundre den billedmæssige opfindsomhed, bryder jeg mig fortsat ikke om den morbide og skadefro humor som er et dominerende træk i flunkeuniverset. Seriens popularitet viser at det ikke er en begrænsende faktor. Målgruppen er meget bred, fra ca. 5-10 år.