Bøger / faglitteratur

Befri dig selv - og få alt ud af livet


Beskrivelse


Håndbog i kunsten at leve efter sit eget hoved uden at ligge under for andres meninger og holdninger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Med brandet Wayne Dyer og en løfterig titel henvender denne populærpsykologi sig til et bredt publikum. Den kan fx formidles via udstillinger om livskvalitet og/eller selvudvikling.

Forfatteren er amerikansk psykolog og bestsellerforfatter. På dansk findes omkring 15 titler af ham. Denne er den 3., der i sin tid blev oversat, og den er blevet flittigt udlånt siden. Men nu er det som om tiden er løbet fra den. Hovedbudskabet er, at man ikke skal lade sig styre af andres opfattelser af, hvad man kan og navnlig ikke kan, hvem man er, og hvorfor man skal blive ved at være sådan. Den giver opskriften på, hvordan man frigør sig fra andres bedømmelser, tager sit liv i egen hånd og forfølger sine drømme. Wayne Dyer er i sine senere bøger blevet mere spirituel og har desuden strammet sit sprog væsentligt op. Bogen er meget lang og ordrig og tilmed i et tæt, kedeligt tryk.

Det er 3. udgave af denne titel, der udkom 1. gang på dansk i 1981. Jeg har ikke haft mulighed for at sammenligne med forrige udgave fra 1997, men sidetallet er det samme og Valbygård-serien plejer ikke at ændre et komma kun at nedbringe teksten til mindre format, så den bliver lille og svær at læse. Således også her. Årene har desuden budt på et væld af andre bogtitler med samme glade budskaber i en for vor tids læsere mere spiselig version.

Genoptryk af en bog der kom 1. gang på dansk i 1981. Teksten er uændret og gamle udgaver behøver ikke nødvendigvis udskiftes.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Andersen

d. 18. dec. 2018

Dette er Dyer's 3. bog. De tidligere: Forny dig selv og Lad Dem ikke manipulere, handler dels om, hvordan man frigør sig for selvnegativ tænkning og adfærd, dels om hvordan man skal forholdesig til mennesker, som forsøger at manipulere og udnytte en. Denne anviser en metode til fuldstændig menneskelig udvikling og tænkes efterfulgt af en4. om børneopdragelse. Dyer's teorier er enpopulariseret udgave af den humanistiske psykolog Maslows do. om selvaktualisering. Dyer giver mange anvisninger på, hvordan man kan blive et grænsefrit menneske og lære at opfatte alting som enpositiv mulighed, ikke som noget der bør undgås eller frygtes. Det vigtigste er at have en stærk følelse af et formål og en opgave i tilværelsen og ikke affinde sig med det middelmådige. Kort sagtlære at tænke på nye måder, hvilket fører til nye følelser som resulterer i nye adfærdsformer. Sidst en skematisk fremstilling af overgangene fra det neurotiske via det "normale" til det grænsefri.Dyer's fremstillingsformer bred og letlæst.


Lands-avisen Aktuelt

d. 2. feb. 1982

af

af

Svend Heinild

d. 2. feb. 1982


Information

d. 24. dec. 1981

af

af

Finn Abrahamowitz

d. 24. dec. 1981