Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Befri Griffin


Beskrivelse


Science fiction. De unge Armouron riddere modtager et nødråb fra en tidligere mester fra gladiatorskolen. Men hans gruppe af oprørere er på den anden side af bymuren og regeringens Hvide Riddere har et forspring.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 18. apr. 2013

Dette er 3. bind i science fiction-serien Armouron, som primært henvender sig til drenge fra 10 år og opefter. Bogen bør formidles som del af serie, da dette bind ikke gør meget for at introducere hovedpersonerne.

Selvom dette er Armouron-seriens 3. bind, er det 1. bind med seriens anden forfatter Richard Dungworth. Serien ændrer dog hverken sprog eller tone af den grund, men fortæller trofast videre på handlingen fra de forgående bind. I dette bind lærer vore unge ridder-aspiranter mere om vigtigheden ved samarbejde, da de skal på en mission udenfor byens mure, hvor den væmmelige regerings robothær har omringet en lille gruppe oprørere. Det bliver naturligvis en nervepirrende opgave, hvor vore helte møder nye venner og fjender, men også kommer hinanden nærmere. Forsiden er flot med billedet af to af vore rustningklædte helte, der stormer frem mod et kæmpe monster. Bogen er som de øvrige bind i serien i stift bind, med en flot og letlæst typografi. Bogen er fyldt med små s/h illustrationer, der støtter historien fint. Blandingen af science fiction og klassisk ridderfortælling fungerer endnu en gang godt.

Målgruppen vil have læst Blades Monsterjagten og Silvers Invasion fra rummet og vil sikkert snart være klar til Banes Trolddomsjægerne og Roddas Deltora.

Endnu et rigtigt fint bind i denne lette drengeserie. Den flotte forside og overskuelige tekstmængde vil lokke målgruppen til, og indholdet vil ikke skuffe.