Bøger / skønlitteratur / roman

Begravede hemmeligheder


Beskrivelse


Krimi. Journalisten David vender tilbage til sin søvnige barndomsby i staten New York. En engel giver hans uligevægtige kusine et lille barn, og barnets mor bliver fundet dræbt. Der er meget, der ikke er, som det burde være i byen, og pludselig er David involveret i et farligt spil.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 20. juni 2017

Krimi fra en lille amerikansk by, hvor et spædbarn bliver afleveret til en tilfældig kvinde, og barnets mor bliver fundet dræbt. Hvad sker der? Det er op til læsere af stilfærdige krimier at finde ud af.

Første del af en trilogi, hvor vi er i udkanten af staten New York i byen Prominente Falls. Byen er i tilbagegang, og den 40-årige journalist David er netop vendt tilbage til sin hjemby med sin søn. Indtil videre bor David hos sine gamle skrantende forældre, men da den lokale avis pludselig lukker, truer boligsituationen med at blive længerevarende. Davids kusine Marla er psykisk uligevægtig, og for et års tid siden mistede hun tilmed et barn ved fødslen. Nu har en engel ud af det blå bragt hende en lille dreng, og drengens mor bliver fundet dræbt. Samtidig sker der forskellige andre mærkelige ting i byen, og rundt omkring findes der i alle samfundslag ikke så få korrumperede folk. Inden David ser sig om, er han dybt involveret i det meste.

En krimi under middel, som aldrig bliver rigtig spændende. Den er skrevet i et fladt sprog, og hverken beskrivelserne af den lille by, dens indbyggere, de mange intriger og kriminelle handlinger fænger for alvor.

Linwood Barclay er tidligere blevet delvist sammenlignet med Stephen King og Harry Coben. Hvad spændingen angår, holder disse sammenligninger ikke her, men måske nok i beskrivelsen af en lille på overfladen tilforladelig by.


litteratursiden.dk

d. 22. aug. 2017

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 22. aug. 2017

Promise Falls trilogien begynder lovende, og spændingskurven når bristepunktet. Jeg vil have mere. Under den danske regntid søgte jeg i læ med Barclays triller. Den er så fuld af handlinger og små hen...