Bøger / skønlitteratur / digte

Begravelse


Beskrivelse


Episk Langdigt, der har morens død og begravelse som tema og de beslutninger og hændelser, der følger med det for fortælleren og hans søskende.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2016

af

af

Kent Skov

d. 16. feb. 2016

Digtsamling af den unge digter RSJ, der består af et langt temadigt om morens begravelse og de tanker, beslutninger og handlinger, det fører med sig. For interesserede i ny dansk lyrik.

Rolf Sparre Johansens anden digtsamling efter Søvn. Samlingen her har som titlen angiver et tema. Bogen er et episk langdigt om hovedpersonens og hans families oplevelse af deres mors død og begravelse. De beskriver usikkerheden op til hendes død og forberedelserne og selve begravelsen. Det rimede digt er skrevet i en stakkatoagtig stil med gentagelse og tilbagefald til tidligere sætninger og ord: (...)han var gået//han eller/han skulle til en anden begravelse/han gik/før//før at/vores begravelse var færdig gik han//han gik//da//da vi havde lagt hende i graven/da//havde vi tænkt os at læse et digt/af/det var et Jon havde valgt/jeg kan ikke huske hvad det var for et//digt(...).

Det abrupte og hakkende sprog forlener digtet med den særlige usikkerhed om et af livets afgørende øjeblikke. Det har en særlig intensitet og er relativt let at gå til pga. den kronologiske opbygning, men uden at miste det stærke lyriske og usikre præg.

Tematisk er der referencer til forskellige lyrikere som Iris Garnov Lev velDagene skifter hænder og Katrine Marie Guldagers Dagene skifter hænderTematisk er der referencer til forskellige lyrikere som Iris Garnov Lev vel og Katrine Marie Guldagers .


Politiken

d. 18. mar. 2016

af

af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 18. mar. 2016


Jyllands-posten

d. 8. mar. 2016

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 8. mar. 2016


Kristeligt dagblad

d. 8. apr. 2016

af

af

Martin Gregesen

d. 8. apr. 2016


Weekendavisen

d. 18. mar. 2016

af

af

Linea Maja Ernst

d. 18. mar. 2016


Information

d. 27. feb. 2016

af

af

Lone Nikolajsen

d. 27. feb. 2016


Standart

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)

af

af

Rasmus Hastrup

Årg. 30, nr. 2/3 (2016)