Bøger / skønlitteratur / roman

Begyndelser


Beskrivelse


Den voksne mand Terje ligger på hospitalet efter han har forsøgt at tage sit eget liv. Så springer vi først to dage tilbage i tiden, så en måned og senere hen to år, tre år osv. indtil vi møder drengen Terje.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2018

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 2. okt. 2018

En bog der starter med konsekvenserne af et selvmordsforsøg og så fortælles historien baglæns. Vi følger hovedpersonen Terje fra voksen til barn. Samtidslitteratur, et drama om hvordan et menneskes sind udvikler sig og påvirkes.

Den voksne mand Terje ligger på hospitalet efter han har forsøgt at tage sit eget liv. Først springer vi to dage tilbage i tiden, så en måned, to år, osv. indtil vi møder drengen Terje. Terje er miljøforkæmper og har en kone og en datter. Vi ser de svigt, de voldsomme hændelser, som har været med til at forme Terje.

"Begyndelser" er et fornemt værk. Sprogligt er den enkel og levende. Terje er ikke et noget videre sympatisk bekendtskab, men som læser kan man stort set relatere til alle de tanker, de problemer, han konfronterer. Det er en imponerende bedrift af forfatteren, både i forhold til at skabe en troværdig hovedperson, men også i forhold til at sætte spot på parforholdet og på det at være skrøbelig og stærk på samme tid. Der er to fornemme virkemidler som skal fremhæves. For det første kompositionen hvor handlingen fortælles baglæns, det fungerer fremragende. For det andet er der måden hvorpå forfatteren bruger naturen, det giver romanen et ekstra lag.

Den mesterlige film IrreversibleBipersonerIndkredsning bruger den samme form og starter med slutningen og slutter med begyndelsen. Forfatteren har tidligere lavet stærke portrætter af menneskelige skæbner i bøger som Bipersoner og IndkredsningDen mesterlige film Irreversible bruger den samme form og starter med slutningen og slutter med begyndelsen. Forfatteren har tidligere lavet stærke portrætter af menneskelige skæbner i bøger som og IndkredsningDen mesterlige film Irreversible bruger den samme form og starter med slutningen og slutter med begyndelsen. Forfatteren har tidligere lavet stærke portrætter af menneskelige skæbner i bøger som Bipersoner og .


litteratursiden.dk

d. 2. jan. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 2. jan. 2019

Livet må forstås baglæns, men leves forlæns i denne suverænt vellykkede udviklingsroman, som starter med slutningen og slutter med begyndelsen. Det er fuldt forståeligt, at Carl Frode Tiller blev nomi...


Politiken

d. 27. okt. 2018

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 27. okt. 2018


Information

d. 26. okt. 2018

af

af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 26. okt. 2018


Weekendavisen

d. 19. okt. 2018

af

af

Klaus Rothstein

d. 19. okt. 2018


Børsen

d. 19. okt. 2018

af

af

Line Rasmussen

d. 19. okt. 2018