Bøger / faglitteratur / roman

Begynderyogabogen


Beskrivelse


Introduktion til yoga, ayurveda og meditation, samt 11 yogaøvelser grundigt forklaret i både tekst og billeder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. dec. 2013

Bogen henvender sig især til dem, som gerne vil begynde at dyrke yoga i en travl hverdag og vide noget mere om yoga, uden at det er nødvendigt at lave hele ens livsstil om. Men også de,, som kender lidt til yoga, vil kunne blive inspireret.

Karen Pallisgaard er selvstændig yogaspecialist og journalist, hun skriver om sundhed, psykologi og eksistens for en række medier, og dette er hendes første bog. Formålet med bogen er at gøre yogaen hverdagsvenlig og lettilgængelig så man kan udforske, udvikle, udtrykke og udfolde sig selv. Bogen er både praktisk og teoretisk, praktisk omkring forskellige yogaøvelser og teoretisk i forhold til yogaens lægevidenskab, ayurveda. Selve yogaøvelserne bygger på de klassiske hatha yoga asanas, og de er bygget op omkring forskellige behov, i alt er der 11 forskellige yogaprogrammer: yoga mod stress, yoga for bedre koncentration, yoga for bedre søvn m.m. Alle øvelser forklares grundigt med et hvorfor og hvordan samtidig med at øvelsen vises. Sproget er lettilgængeligt.

I Din personlige guide til wellness, 2007 kombineres yoga og ayurveda. Derudover har vi mange bøger om yoga for begyndere, bl.a. Politikens bog om yoga, 2007 og Yoga for bgyndere, 2005.

Jeg synes, det er lykkedes for Karen Pallisgaard at lave en praktisk og lettilgængelig introduktion til dem, som ønsker at komme i gang med at dyrke yoga. Det eneste, der behøves er ifølge forfatteren din krop, din vejrtræning og en yogamåtte.


Træn

Nr. 9 (2014)

af

af

Kirstine Marie Roost

Nr. 9 (2014)