Bøger / faglitteratur til børn

Behændighedstricks


Beskrivelse


Instruktioner i 13 tricks og tryllekunster. F.eks. Den slatne blyant, sammenkædede ringe, skjult tørklæde og bægeret, der forsvandt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2009

af

af

Bo Knudsen

d. 19. aug. 2009

Enkel og indbydende tryllebog med trin-for-trin beskrivelser. Forsidens tilstræbte gamle look appellerer ikke kun til børn. Fra ca. 10 år.

I en ny serie af tryllebøger udkommer, foruden denne med fokus på behændighedstricks, tre bøger om henholdsvis illusionsnumre, korttricks og mønt- og rebtricks. De 13 tricks i bogen får hver sit opslag. Opslagene er ens opbygget med forberedelser, sværhedsgrad, rekvisitter, trin-for-trin beskrivelser med tegninger, et ekspertråd samt nogle steder omtale af en kendt tryllekunstner. Enkelt og pænt og med et tilstræbt gammelt look med brunligt papir, brune farver og et "slidt/marmoreret" omslag. Det er blandede tricks med bl.a. en mønt, en terning, en elastik, et skjult tørklæde og klipning i et snoet papirbånd. Rekvisitter de fleste har ved hånden. Og allerede med ganske lidt øvelse opnår man resultater.

De andre tryllebøger for børn præsenterer tricks af samme type. Denne skiller sig ud ved at være behageligt fri for krasse farver og fotos af alt for smilende og alt for unge børn. En kvalitet som også Politikens store tryllebog (2006/44) og Tricks, fiduser og narrestreger (1998/51) har.

Enkel og indbydende tryllebog, der kan bruges på linje med børnebibliotekets øvrige. For børnene er det sikkert i orden med en serie på fire bøger med 13 tricks i hver, men som den der køber ind, havde jeg foretrukket én bog med 52 tricks.