Bøger / skønlitteratur / roman

Bel Canto


Beskrivelse


I et sydamerikansk land tager partisaner et helt fødselsdagsselskab som gidsler uden at få landets præsident, som var aktionens mål. Med operasangerinden Roxane Coss i centrum skildres forholdet mellem partisaner og gidsler frem mod den ubønhørlige slutning.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2003

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 5. sep. 2003

I et unavngivet sydamerikansk land tager en flok partisaner en festklædt gruppe velhavere, der er samlet til en halvprivat fødselsdag, som gidsler. I centrum blandt gidslerne står en internationalt berømt operasangerinde. Præsidenten, der var aktionens hovedmål, har til gengæld meldt afbud i sidste øjeblik, så aktionen er allerede fra begyndelsen mere eller mindre mislykket. Ann Patchett lader os følge både gidsler og gidseltagere som individer. Centralt står selvfølgelig sangerinden, Roxanne Coss, som med sin sang skaber grundlag for det fællesskab, der vokser frem blandt gidsler og gidseltagere i den tid, der forløber. Tonen er melankolsk, lidt skæbnetung. Både personerne og vi ved, at begivenhederne går mod en voldsom afslutning. Patchetts første roman på dansk er imidlertid hverken en dybdeborende psykologisk beskrivelse af mennesker i tvungen indbyrdes afhængighed eller en egentlig politisk roman. Der er derimod tale om en lille romantisk historie om kærlighed i eksotiske omgivelser. Og den slags er der som bekendt altid læsere til.


litteratursiden.dk

d. 22. mar. 2004

af

d. 22. mar. 2004

En bananrepublik, en operadiva, en indflydelsesrig japansk forretningsmand, dennes tolk samt en flok forvirrede terrorister udgør scenariet i denne charmerende og underholdende kærlighedsroman. Mr....


Jyllands-posten

d. 30. sep. 2003

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. sep. 2003


Kristeligt dagblad

d. 22. maj 2004

af

af

Ove Christensen

d. 22. maj 2004