Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Belejring af Macindaw


Beskrivelse


Fantasy. Will møder de skibbrudne skandier, og han tilbyder dem tjeneste i sin hær. De skal hjælpe ham med at indtage Macindaw-borgen, hvor hans veninde Alyss sidder fanget i tårnet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2008

af

af

Vera Jensen

d. 4. nov. 2008

Bogen henvender sig til fantasylæsere fra 12 år. Bogen er sjette bind i en serie, og det fremgår tydeligt af bogens forside, at her er tale om fantasy.

Forfatteren debuterede med denne serie, der blev godt modtaget i hans hjemland Australien og nu står for at skulle filmatiseres. Den er en blanding af fantasy og historisk fiktion. Skandierne og scottierne minder meget om de historiske vikinger og de skotske klansfolk. I dette bind møder hovedpersonen Will vikingefolket skandierne, der led skibbrud i sidste bind. Han tilbyder dem nu tjeneste i sin hær, hvor de skal være med til at befri Macindaw-borgen, hvor Wills veninde Alyss sidder som fange i et tårn. Det er en velskrevet og elementært spændende bog, hvor indholdet veksler fint mellem intriger, mystik og action. Handlingen bevæger sig i grænselandet mellem historisk realisme og magi. Bogens kampscener er ikke specielt voldsomme, og der er mange stille og eftertænksomme episoder, hvor pigen Alyss spiller en vigtig rolle. Bogen kan derfor læses af både drenge og piger. Will er en intelligent og sympatisk ung mand, som de potentielle læsere helt sikkert vil kunne identificere sig med. Bogen er skrevet i et flydende og letlæst sprog. God, stemningsfuld og dyster forside, der signalerer fantasy og drama.

Læserne af denne serie bør også læse Wardstenen-serien, 2005- af Delaney og Træskærerens skygge, 2007 af Clare B. Dunkle.

Det er en spændende og velskrevet bog, der bør blive populær hos fantasylæsere fra 12 år og opefter.