Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Belinda finder vej til Verdens ende


Beskrivelse


Belinda er en ualmindelig pige, men hendes meget almindelige forældre forstår hende ikke. Heldigvis har far en faster, der ved, hvordan man finder frem til det, der er bagved det hele.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2016

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 3. aug. 2016

Belinda er en ualmindelig pige med almindelige forældre, som ikke forstår hende. Men det gør faster, der ved, at man skal lytte efter mellemrummene for at fange verden ind. Velegnet til højtlæsning for de 6-8-årige.

Allerede før Belinda bliver født ved hendes mor, at hun skal hedde Belinda - måske fordi moren har drømt det. Vi følger Belindas opvækst hos hendes to meget alminelige forældre. De forstår ikke Belinda og hendes mange spørgsmål om, hvad der er bagved det hele. Men det gør Belindas fars faster, og sammen finder hun og Belinda vejen til verdens ende.

Bogen er velskrevet og har en lun og underfundig tone. Historien sætter det almindelige og hverdagsagtige op mod det, Belinda kalder "det der er bagved", som hun til sidst finder sammen med faster på en bænk i fasters have. Vi får ingen nærmere forklaring på, hvad det i grunden er, hun finder (ud af), og bogens filosofiske tema vil nok gå hen over hovedet på de fleste 6-8-årige. Historien er illustreret med farvelagte stregtegninger i en stærkt karikeret, tegneserieagtig stil.

Der findes ikke mange højtlæsningsbøger med filosofiske temaer. Jeg kender ingen andre bøger, der kan minde om denne bog.