Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bella løber væk


Beskrivelse


Bella løber væk fra Hugo, fordi den ser en kat. Bella snupper en hotdog på vejen og glemmer katten. Bagefter tager den en gulerod, en kage og meget andet. Til sidst får Luna fat i Bella.Fra 6 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2021

af

af

Stine Bille

d. 26. jan. 2021

Bella løber væk fra Hugo, fordi den ser en kat. Bella snupper en hotdog på vejen og glemmer katten. Bagefter tager den en gulerod, en kage og meget andet. Til sidst får Luna fat i Bella. Fra 6 år.

Fire nye bøger i serien "Solstråle bøger - Trin 5" fra forlaget Pøhler. Emnerne er vidt forskellige i de fire nye titler. Tre af dem handler om den samme familie og den sidst om dyrene i skoven. De fire bøger har en enkel handling og teksten er baseret på sproglige gentagelser. Der er tekst på venstre side på hvert opslag og illustration i farver på højre side. Forrest i hver bog er der gode råd til, hvordan man som voksen kan støtte barnet i læsningen af bogen. Bøgerne er oversat fra engelsk og har blødt omslag. Bøgerne har lettal 9-10.

Bøgerne kan bruges til den allerførste læsning. Det fungerer fint med de mange gentagelser, hvor læseren vil opfatte bogen som let at læse, fordi de genkender ordbilledet fx "Men så høre de en lyd" fra bogen "Sikke en fest". Bøgerne er meget overskuelige med store farverige illustrationer, som understøtter teksten, så man let kan gætte de få nye ord.

Det er oplagt at læse nogen af de andre bøger fra serien fx Se mig!Elias og Alma bygger en drage som er fra trin 4 eller Elias og Alma bygger en drage, som også er fra trin 5Det er oplagt at læse nogen af de andre bøger fra serien fx Se mig! som er fra trin 4 eller , som også er fra trin 5.