Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Bendtner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Inge Lykke

d. 15. mar. 2018

To bøger om fodbold. Den ene om VM i fodbold gennem tiderne. Den anden om fodboldspilleren Nicklas Bendtner, som spillede i Arsenal allerede som 16-årig. Til børn fra 9-11 år.

Bøgerne er bygget op om store farvefotos - mange hen over en dobbeltside. Brødteksten er sat i en søjle med korte linjer og fylder ca. en tredjedel af et dobbeltopslag. Der er desuden små faktabokse. I VM-bogen fortælles historien om VM og facts om deltagelse i mesterskabet. Foldboldlegenderne Pelé, Maradona, Zidane og to gange Ronaldo præsenteres. Bagerst en liste over vinderne af VM. I bogen om Bendtner fortælles, at Arsenal lejer ham ud til Birmingham, og her får han succes. Men han er også kendt for at lave dumme ting. Han bliver fx stoppet for spirituskørsel, og politiet tager hans kørekort. Han håber at komme med det danske landshold til VM i Rusland. Lix 17-19.

Det er nogle lækre, flotte hardbackbøger at kigge i. Bogen om VM indeholder rigtig mange stednavne, finaler, navne og resultater, så man skal være lidt af en fodboldnørd for at følge med. Bogen om Bendtner er meget ærlig. Der bliver ikke tegnet noget glansbillede af ham. Citatet: "En nat var han fuld, og han tabte sine bukser", taler for sig selv. Der er mange, som er fan af ham, men der er også en del, som ikke kan lide ham.

En anden bog om VM i fodboldAlt om Bendtner er fx fra 2018. En bog om Bendtner er fx Alt om Bendtner fra 2012En anden bog om VM i fodbold er fx VM i fodbold fra 2018. En bog om Bendtner er fx fra 2012.