Bøger / faglitteratur / biografier

Benedicte - en skæbne


Beskrivelse


Om Benedicte Hergels (1923-1973) liv og skæbne herunder ægteskabet med Louisianas stifter Knud W. Jensen, hendes ulykkelige forelskelse i sin mands bedste ven, digteren Thorkild Bjørnvig, hendes bekendtskab med Karen Blixen og indblik i det toneangivende miljø omkring det litterære tidsskrift Heretica.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Jytte Bræmer

d. 6. nov. 2013

En kærlighedshistorie, der mest vil henvende sig til folk, der er interesseret i litteraturen og tiden omkring Heretica-kredsen.

Hovedpersonen blev efter forfatterens mening fortrængt og fortiet af kredsen af digtere omkring Heretica. En hidtil ukendt kærlighedshistorie oprulles gennem B's efterladte breve og samtaler med hendes børn og nulevende venner. Det er historien om en livslang, men ugengældt kærlighed til Thorkild Bjørnvig. Hendes liv, der tegner så lyst gennem ægteskabet med den stenrige Knud W. Jensen, udvikler sig til fortvivlelse, en lang rejse ind i sindssygen og slutter med selvmordet. Det er samtidig en skildring af det litterære miljø i 1950'erne og 1960'erne, hvor omdrejningspunktet er Knud W. Jensen, Thorkild Bjørnvig, Karen Blixen, Ole Wivel m.fl., hvor forfatteren selv har været med i periferien. Det er en biografi, hvor det ikke fornægter sig, at det er en litteraturhistoriker, der står bag. B. var en flittig brevskriver, og de mange uddrag og forfatterens eget sprog er præget af tiden og miljøet. Den sproglige stil bevirker, at det ikke er en kærlighedshistorie, som vil blive slugt af den almindelige læser. En gribende fortælling om en skæbne, hvor man kommer helt ind under huden. Illustreret med fotos, der beriger oplevelsen.

Knud W. Jensens og Thorkild Bjørnvigs erindringer kan udfolde miljøet, der beskrives, men Benedicte er her kun nævnt i flygtige sætninger.

Biografi om den unge Benedicte Hergel og hendes ulykkelige kærlighedsforhold til Thorkild Bjørnvig.


Jyllands-posten

d. 11. nov. 2013

af

af

Johs. H. Christensen

d. 11. nov. 2013


Weekendavisen

d. 8. nov. 2013

af

af

Poul Behrendt

d. 8. nov. 2013


Information

d. 8. nov. 2013

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 8. nov. 2013


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2013

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 6. nov. 2013


Standart

Årg. 28, nr. 1 (2014)

af

af

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 28, nr. 1 (2014)


Nordica

Bd. 31 (2014)

af

af

Lise Præstegaard Andersen

Bd. 31 (2014)