Bøger / skønlitteratur til børn

Benny og Bips - "ven søges"


Beskrivelse


Billedbog. Benny søger en ven. Han skriver det på en seddel, som han hænger på et træ. På vej hjem, for at vente på en god ven, falder han over en redekasse. Det er Bips, som følger med Benny hjem for at vente. De leger og hygger sig, men hvornår opdager Benny, at han har fået en ven?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Torben Bråe Olesen

2008

Bogen egner sig til oplæsning for og samtale med børn fra 4 år. Den er også anvendelig i børnehaven til at tale om det at have og få venner.

Billederne indbyder til en vis ro og eftertanke, selvom der er rimelig gang i de klare farver og de lidt søde figurer. Farvevalg og metode er i stil med illustrators andre bøger som i hans hovedværk Lauras stjerne. Figurerne er runde, billedvinklerne ligefremme, med lejlighedsvis usædvanlig beskæring eller brug af ekstrem close-up, men da fortælletempo i billede og tekst i øvrigt er adstadigt fungerer dette fint. Sprogligt er det en beskrivende og reflekterende tekst, der er lige på kanten af det snakkende, hvilket i dette tilfælde fungerer ret godt. Historiens underfundighed understreges fint af det vekslende brug af små præcise hovedsætninger og pudsige eftertænksomheder i små flerleddede sætninger. God forside, men bedre bagside med illustration og bagsidetekst, der er i orden.

Denne når ikke op på siden af Max Velthuijs bøger om Frø, Lille Bjørn og deres venner om livets store små glæder og sorger, men den har fine ambitioner. Den ligger over det middelmådige og er i den lidt bedre ende af kvalitetsskalaen.

Det er en anvendelig og brugbar bog om emnet med søde billeder og en underfundig tekst, der passer og fungerer. Denne titel kan supplere øvrige bøger om emnet, og der loves i bagsideteksten yderligere to bøger om Benny og Bips.