Bøger / faglitteratur

Benspænd for mellemledere : sådan tackler du modstand


Beskrivelse


Om hvordan man som mellemleder kan navigere i krydsfeltet mellem medarbejdere, mellemlederkollegaer og chefen. Beskrivelse af ni benspænd som mellemlederen kan opleve og konkrete input til hvordan disse kan håndteres.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2018

af

af

Hamide Kara

d. 13. dec. 2018

En bog om hvordan man tackler benspænd for at få succes som mellemleder. Henvender sig primært til mellemledere, men kan også bruges af læsere med interesse for ledelseslitteratur.

Forfatter og ledelsesrådgiver Annette Klausen Bengtsson skriver over 12 kapitler som "Frygten for afvisning", "Magtens grimme ansigt", "Når kønsforskellen driller" m.fl. om, hvordan man kan håndtere de svære situationer som mellemleder. En mellemleder er ifølge Bengtsson nøglen til en organisations succes, men bliver ofte overset og undervurderet. "Som mellemleder er du bindeled mellem top og bund. Du skal kunne gå i dialog med topledelsen, orientere om problemer og sørge for overblik og samtidig medtænke medarbejdernes behov og kompetencer." Hvert kapitel afsluttes med: "Kære chef for mellemlederen". Her samler forfatteren kapitlets pointer til chefen med det formål, at chefen opdateres og får indblik i mellemlederens betydning for relationerne og den interne kommunikation.

Forfatteren skriver i et letforståeligt sprog og melder klart ud, at hun ønsker at give den handlingslammede mellemleder handlekraften. At hvert kapitel afsluttes med afsnit, hvor pointerne samles fungerer godt. For mellemlederen som søger veje til mere indflydelse, beslutsomhed og skarphed på relationer vil bogen fungere optimalt, især pga. forfatterens direkte og kontante formidling.

Af andre titler som også støtter mellemledernes position er: MellemlederPersonlig vækst og Personlig vækstAf andre titler som også støtter mellemledernes position er: Mellemleder og .


Børsen

d. 29. maj 2019

af

af

Henrik Ørholst

d. 29. maj 2019