Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bent er spændt


Beskrivelse


Mor får pip af Bent. Han er så spændt på, hvad han får til jul. Han kan ikke vente. Mor får en idé, men det gør Bent også. Let at læse fra 6-7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2022

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 12. sep. 2022

Mor får pip af Bent. Han er så spændt på, hvad han får til jul. Han kan ikke vente. Mor får en idé, men det gør Bent også. Let at læse fra 6-7 år.

En hverdagshistorie om Bent. Julen nærmer sig, og Bent er spændt på, hvad han mon får i gave af mor. Mor får helt pip af Bent, der spørger og spørger. Nu er Bent alene hjemme. Han vil finde sine julegaver, men mor har gemt dem. Bent leder overalt - både inde og ude - men til sidst finder han syv gaver i skabet, hvor der står "Til Bent" på. Bent åbner pakkerne og får sig en overraskelse. Mor driller, men Bent vil gøre gengæld. Omslaget viser Bent, der flår gavepapiret af en julepakke.

Historien er velkendt for de fleste børn, der kender til spændingen i julemåneden, hvor pakker bliver gemt, og man gætter, leder og forsøger at finde ud af, hvad man mon får i gave. Stephanie Donsøs illustrationer er udført med farveblyanter. De er udtryksfulde og understøtter den letlæste tekst. Teksten er enkel, har mange gentagelser og er sat i tekstblokke. Bogen hører til forlagets serie "Lyn" niveau 3 med lix 4/ let-tal 10, hvor mindst 60 % af teksten består af lydrette ord.

Læs også de andre hverdagshistorier i Marie Duedahls serie om Bent, fx Bent er en banditPuk har en skør fantasi. Ligeledes anbefales Puk har en skør fantasi af samme forfatterLæs også de andre hverdagshistorier i Marie Duedahls serie om Bent, fx Bent er en bandit. Ligeledes anbefales af samme forfatter.