Bøger / faglitteratur / rejseførere

Berlin, Berlin : steder, skæbner og historier


Beskrivelse


Bogens seks tematiske kapitler kan bruges som guide til forskellige ture rundt i Berlin. Under hvert tema får man et historisk indblik, og der fortælles om både kendte og ukendte skæbner. Desuden omtale af de vigtigste seværdigheder, pladser, museer, gallerier, caféer osv.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2009

af

af

Anny Skov Madsen

d. 28. sep. 2009

Guiden om Berlin dykker dybere ned i Berlins historie i de forskellige bydele og fortæller samtidig om konkrete begivenheder og om enkelte skæbner, så det vækker interesse og man bliver nysgerrig. Guiden er både for dem, der skal indtage byen første gang og en øjenåbner for dem, der har været der mange gange.

Berlin emmer af historie og historier, og de dramatiske begivenheder er uden ende. Guiden går på tværs af byen og fortæller i seks kapitler om det jødiske Berlin, Berlin under jorden, det tredje rige, DDR og muren, kunst og det grønne Berlin. Under hvert tema får man et historisk indblik, og der fortælles om både kendte og ukendte skæbner, der knytter sig til temaet. Der er omtale af de vigtigste seværdigheder, pladser, museer, gallerier, caféer osv. netop sat ind i den specielle kontekst. Forfatteren er journalist og skriver bl.a. for Information, og hun har boet der sammen med sin familie siden 2004.

Den er større i omfang og går længere ned i historien, men ellers har S. Joe-Gazan. Min by, 2009 også en utraditionel vinkel på byen i forhold til de gængse guider.

Den spændende guide giver en faglig og personlig vinkel på byens særlige atmosfære, og den sætter via beskrivelser af konkrete skæbner ansigter på byens dramatiske historie. Det er både en guide, historie og en fin introduktion, der på flere niveauer inspirerer til selv at gå på opdagelse i metropolen.


Weekendavisen

d. 23. okt. 2009

af

af

Jesper Vind Jensen

d. 23. okt. 2009


Kristeligt dagblad

d. 6. okt. 2009

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 6. okt. 2009


Information

d. 24. okt. 2009

af

af

Andreas Harbsmeier

d. 24. okt. 2009


Goldberg

Nr. 16 (2009)

af

af

Tobias Koch

Nr. 16 (2009)


Gymnasieskolen

Årg. 92, nr. 21 (2009)

af

af

Helle Askgaard

Årg. 92, nr. 21 (2009)