Bøger / skønlitteratur / roman

Berlinerblåt


Beskrivelse


Krimi. Bernie Gunther bliver i 1956 opsøgt ved Rivieraen af fortiden i form af Stasi-agenter, der vil have ham til at lukke en sag ved at myrde en engelsk kvinde. Han flygter dog og undervejs mindes han en sag, han tidligere har haft sammen med sin forfølger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2018

af

af

Per Månson

d. 22. jan. 2018

Bernie Gunther bliver i 1956 opsøgt af fortiden i form af Stasi-agenter, der vil have ham til at lukke en sag ved at myrde en engelsk kvinde. Han flygter dog og undervejs mindes han en sag, han tidligere har haft sammen med sin forfølger. Til dig, der ikke kan få det hårdkogt nok, samtidig med du vil underholdes intelligent.

Vi er efterhånden nået til 12. bind i serien om den tidligere politimand Bernie Gunther. I 1939, da Bernie var ansat ved kriminalpolitiet i Berlin, blev han kaldt til Hitlers landsted Berghof, hvor en mand var blevet myrdet, og sagen skulle opklares lynhurtigt, inden Hitler kom tilbage for at fejre sin 50 års fødselsdag. Han kom under direkte kommando af Martin Borman i en sag, der rummede masser af intriger og selvmorderiske faldgruber.

Kerr skriver stadig blændende og det er ikke mindre interessant for serien, at den inddrager historiske personer og hændelser.

Bernie har en kæft som Chandlers og Hammetts detektiver og Kerr er sprogligt og plotmæssigt på højde med le Carré. Bogen kan læses selvstændigt, men især kendskab til Hinsides tavsheden er en fordel for at forstå rammehistorien.


Weekendavisen

d. 16. feb. 2018

af

af

Bo Bjørnvig

d. 16. feb. 2018