Bøger / faglitteratur

Berlinernes Berlin


Beskrivelse


Om den sammensatte tyske hovedstad, Berlin, baseret på beskrivelser og interviews med en lang række danskere, som lever og har levet i byen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2019

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 10. sep. 2019

En samling beskrivelser af Berlin og interviews med byens indbyggere. For læsere af rejselitteratur.

Bogen indeholder en samling af dels beskrivelser af Berlin, både historiske og nutidige, og af interviews med indbyggere i byen, primært danskere der er flyttet dertil. Interviewene lægger sig typisk op af det emne der har været beskrevet lige inden. Det kan fx være forskellen mellem øst og vest eller gentrificeringen af byen. Med billeder fra byen.

Bogen er en fin og anderledes beskrivelse af en by, som mange danskere kender og elsker. Der er måske en anelse mange gentagelser i bogen, men ellers er den fin og letlæst. Interessante interviews med Berlin-baserede danskere om deres forhold til byen, og mange fine fotos. Er det en decideret rejsebog man leder efter, er det dog ikke denne. Den er mere sådan en man kan have med på turen som ferielæsning.

Forfatteren Sissel-Jo Gazan har skrevet sin egen guidebog til Berlin, Vi elsker BerlinTuren går til Berlin. Er man til de mere traditionelle guidebøger om byen er Turen går til Berlin et fint budForfatteren Sissel-Jo Gazan har skrevet sin egen guidebog til Berlin, Vi elsker Berlin. Er man til de mere traditionelle guidebøger om byen er et fint bud.