Bøger / faglitteratur til børn

Berømte broer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2010

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 22. juli 2010

Ny serie, Fantastiske bygningsværker, for arkitekturinteresserede fra ca. 12 år om skyskrabere, stadioner, tunneler og i dette tilfælde broer, fortrinsvis til fritidslæsning.

En kort historisk intro samt beskrivelse af fire grundlæggende brotypekonstruktioner indleder en kronologisk gennemgang af berømte broer, startende med Brooklyn Bridge i New York 1883, afsluttende med Hangzhou-broen i Shanghai 2007. Golden Gate og Millaubroen beskrives over fire sider, øvrige syv over to. Teksten er relativt kort og med stor skrift, men med en del fagudtryk, som uddybes i ordlisten bag i bogen. To faktabokse uddyber, et stort dobbeltsidet billede af broen danner baggrund og 1-2 yderligere fotos eller computerbilleder illustrerer teksten. Et sidste opslag antyder, hvordan fremtidens broer vil blive konstrueret. Derudover afsluttes med stikord og henvisninger til et par andre bøger og hjemmesider.

Ud over et par ældre, nævnte bøger findes ikke andre om emnet. Begge handler om danske broer.

Udover at Øresundsbroen, Farø- og Storebæltsbroen lige nævnes en passant kunne man godt have ønsket sig en grundigere præsentation af én dansk bro som motivation for læseren. Ellers virker valgene velbegrundede og gennemgangen sober og interessant, omend lidt kortfattet. Bogen er klart for interesserede i emnet og nok ikke relevant i undervisningssammenhæng.Informationer og udgaver