Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bertil og Borte


Beskrivelse


Mor er vred, altid forsvinder alle Bertils ting: strømper, huer, vanter, legetøj. "Borte" har taget det siger Bertil - det har mormor nemlig lært ham. Mor hader det udtryk. "Borte" bor under Bertils seng og får Bertils ting til at forsvinde endda, mens han ser det ske. "Borte" bliver aldrig mæt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2011

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 2. nov. 2011

Ny billed/oplæsningsbog fra Kim Fupz Aakeson med en ny drengestemme fra vestegnen. Fra 5 år.

Et godt makkerpar de herrer Fupz og Willumsen. Med vanlig tæft for drengeuniverset, med humor og alvor, fortæller Fupz om drengen Bertil, der går i børnehaveklasse og bor alene med sin mor. Mor er vred, altid forsvinder alle Bertils ting: Strømper, huer, vanter, legetøj. "Borte" har taget det siger Bertil - det har mormor nemlig lært ham. Mor hader det udtryk, Bertil synes at mor hader mange ting efter at hendes kæreste også bare forsvandt. "Borte" bor under Bertils seng og får Bertils ting til at forsvinde endda, mens han ser det ske. Bertil synes at "Borte" er et lille møgdyr, men "Borte" synes aldrig at blive mæt. Bertil får en ide. Han stopfodrer "Borte" så den revner og så dukker ting og sager op - inklusiv mors kæreste. Willumsens let genkendelige humoristiske streg spiller fint med på historien og der er meget at se på i de farverige illustrationer. Historien er klassisk Fupz, hvor der sker meget mellem linjerne og med et touch af magisk realisme i børnehøjde. På forsiden ses "Borte" og Bertil på lækker lak-sort baggrund og signalerer fint bogens handling.

Bertil lægger sig fint i kølvandet på Vitello, men med samme indhold som i August går i glemmebogen uden dog at være lige så filosofisk.

Bertil - en ny stærk drengestemme fra Vestegnen fortalt med Fupz' vanlige sans for humor, og Willumsen tegner og leger herligt med. Man kan kun håbe der kommer flere Bertil-historier.


Berlingske tidende

d. 9. dec. 2011

af

af

Kari Sønsthagen

d. 9. dec. 2011


Politiken

d. 29. nov. 2011

af

af

Damian Arguimbau

d. 29. nov. 2011