Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bertram - Rent guld i posen


Beskrivelse


Det er ikke småting, Bertram og Co. oplever under en sommerferie i Jylland, bl.a. anklages de for guldtyveri.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2015

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 17. feb. 2015

Drengene Anders, Oscar og lille Bertram roder sig hele tiden ud i skrupskøre og vanvittigt skægge situationer. Fra ca. 10 år.

De to første bøger i en serie om 4 søskende Anders, Oscar, Bertram og Winnie fra en fattig familie i Vanløse. I "Kidnapning" finder børnenes skøre onkel på, at de for at komme til penge under et karneval skal kidnappe en rig dreng. Så brødrene må klæde sig ud for at få fat i drengen. Det kommer der en hæsblæsende dag ud af. I "Rent guld i posen" er Anders, Oscar og Bertram på ferie i Jylland. Mens de er der, bliver der stjålet en guldbarre fra den lokale guldsmed. De 3 drenge får skylden, og først efter en vild forbryderjagt kommer det for en dag, hvem tyven er. Illustreret med s/h stregtegninger af Rasmus Bregnhøi.

Reuters 2 første bøger fra 1975 i serien om børnene fra Vanløse er skrevet i et skægt sprog og er fyldt med sjove situationer. Men udover morskab og komik fortæller de også historien om nogle børn fra fattige kår, der hele tiden må rode sig ud af svære situationer, som de kommer ud i, fordi de lever på samfundets bund.

Reuters bøger var i 1975 nye og anderledes ved både at rumme skæg og ballade og alvor. De fortæller på en humoristisk og vanvittig sjov måde historier om nogle børn, der lever under fattige og triste kår.