Bøger / faglitteratur

Berusende broderi : en grundbog i frit broderi, teknik, komposition, farver


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 27. maj 2015

Anderledes broderibog til den kunstneriske brodøse.

Denne utraditionelle broderibog inspirerer til kunstnerisk udfoldelse via frit broderi, forstået som broderi der bruger et minimum af forlæg. Hånd- og maskinbroderi introduceres kort med vægt på, hvordan de forskellige teknikker kan kombineres til at skabe de ønskede konturer, flader og teksturer, og der er afsnit om komposition og farvelære.

Forfatterens entusiasme for frit broderi som udtryksform skinner igennem både i teksten og i de farverige og meget forskellige eksempler på broderi, der illustrerer bogen. Bogens legende fokus og fraværet af trin for trin-vejledninger er inspirerende og forfriskende. En vis erfaring med nål og symaskine vil nok være en fordel.

"Berusende broderi" er meget anderledes end flertallet af broderibøger og nok mest beslægtet med forfatterens egne Broderi - naturligvisFrit maskinbroderiForm og fantasi og Frit maskinbroderi, men går lidt dybere ind i kompositions- og farvelære og har en grundigere introduktion til håndbroderi. Derudover findes Form og fantasi tilbage fra 1985"Berusende broderi" er meget anderledes end flertallet af broderibøger og nok mest beslægtet med forfatterens egne Broderi - naturligvis og , men går lidt dybere ind i kompositions- og farvelære og har en grundigere introduktion til håndbroderi. Derudover findes Form og fantasi tilbage fra 1985"Berusende broderi" er meget anderledes end flertallet af broderibøger og nok mest beslægtet med forfatterens egne Broderi - naturligvis og Frit maskinbroderi, men går lidt dybere ind i kompositions- og farvelære og har en grundigere introduktion til håndbroderi. Derudover findes tilbage fra 1985.