Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Besat af chat


Beskrivelse


Mamie er ikke dum - hun ved alt om risikoen ved at chatte med fremmede på nettet. Hun har chattet med Sam 12, en dreng, hvis enorme viden om film kan konkurrere med hendes egen. Han virker sød, og måske er han også lækker. Der sker vel ikke noget ved at foreslå, at de skal mødes?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 15. mar. 2011

Ny bog i den letlæste serie Læselyn, som henvender sig til mindre læsestærke eller læsemotiverede børn og unge. Denne titel er oplagt for piger og drenge fra 11-12 år. Layoutet signalerer ikke letlæsning.

En ny bog i serien om et desværre aktuelt og skræmmende emne, som de fleste børn og unge skal forholde sig til. Mamie er ikke dum - hun ved alt om risikoen ved at chatte med fremmede på nettet. Hun har chattet med Sam12, en dreng, hvis enorme viden om film kan konkurrere med hendes egen. Han virker sød, og måske er han også lækker. Der sker vel ikke noget ved at foreslå, at de skal mødes? Mamie bryder alle regler, og selv om hun godt ved at hun ikke må, så kan hun ikke lade være med at mødes med Sam12, og det kommer der desværre ikke noget godt ud af! En velskrevet, barsk og aktuel historie om chat på nettet og om hvor galt det kan gå. Teksten flyder fint og målgruppen vil helt klart have lettere ved at tyde sms-sproget, der også indgår i teksten, end vi voksne! Forfatteren har tidligere udgivet en bog i serien Tankelæserne.

Alex på nettet og Hvem chatter du med, Sofie henvender sig til samme målgruppe, men har ikke helt samme barske stil som omtalte bog.

Anbefalelsesværdig bog som rammer uhyggelig plet med et aktuelt tema, og opfylder sin mission som letlæselig og læsevenlig bog for større børn med et relevant og fangende tema. Samtidig er den velskrevet med et godt flow. Relevant for både børne- og skolebibliotek.


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 7 (2011)

af

af

Torben Ringbro

Årg. 64, nr. 7 (2011)Informationer og udgaver