Bøger / faglitteratur

Beskæring af træer og buske


Beskrivelse


Gode råd til hvordan man med beskæring får kontrol over sine træer og buske. Beskrivelse af, hvorfor man skal beskære, hvordan og hvornår man gør det, forskellige former for beskæring afhængig af typen af busk eller træ: Frugttræer, bærbuske, roser, klatreplanter, prydtræer og -buske samt hække.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2014

af

af

Mette Fersum

d. 9. maj 2014

2 kvadratiske bøger til dem med grønne fingre: Drivhus og udestue og Beskæring af træer og buske. Både til nybegynderen, og dem der vil have lidt ny inspiration. De kan begge fint fungere som et lille opslagsværk.

I Drivhus og udestue beskriver den svenske E.R. årets gang i drivhuset. Hun skriver om hvordan man forlænger sæsonen, hvilke planter man kan dyrke, hvilke overvejelser man skal gøre sig ved valg af drivhus, anlægning af bede, krukkedyrkning, beskæring, udestuen osv. Det er en fin bog, enkelt beskrevet og med mange fine fotos, som sikkert kan hjælpe ens drivhusdrømme på vej. Beskæring af træer og buske handler om hvordan man med beskæring får kontrol over sine træer og buske. E.R. beskriver, hvorfor man skal beskære, hvordan og hvornår man gør det, hvilket udstyr der er godt, forskellige former for beskæring afhængig af type busk eller træ, nyt/gammelt osv. Bagest i bogen er der en lang liste med forslag til gode hækplanter, fx japansk kristtorn, buskbom, avnbøg m.fl. Ligeledes er der beskrivelser af de mange forskellige buske, og hvordan man beskærer dem. Den er også opsat i fint layout og med fine fotos fra forskellige haver og årstider.

Den første er i genre med Drivhusdrømme, 2007. Den anden er i genre med Politikens bog om beskæring, 2007 ( 2.udg.) dog i større format. Der er også noget om emnet i Den nemme frugthave, 2012.

Det er 2 små fine havebøger, enkelt skrevet, med er lækkert layout og fine havebilleder.