Bøger / faglitteratur / håndbøger

Beskæring - helt enkelt : en visuel guide til beskæring af 50 træer og buske


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2020

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 18. feb. 2020

Overskuelig vejledning til haveejere i hvordan de mest almindelige prydbuske kan beskæres.

"Beskæring" gennemgår beskæring af havens buske. Efter indledende afsnit om formålet med beskæring, det rette udstyr og passende sikkerhedshensyn, gennemgås 50 mere eller mindre almindelige buske, ordnet efter latinsk betegnelse. Hvert opslag følger samme skabelon med faktaboks, tips til form-, rutine- og foryngelsesbeskæring, og grafik der viser hvor snittet skal lægges.

En god og gedigen havebog med et lidt klassisk udtryk. Udvalget af buske er bredt men selvfølgelig ikke komplet, og den meget skematiske opsætning er en smagssag: Den giver på den ene side et godt overblik men muligvis smutter der også et par nuancer.

Bogen er tidligere udgivet af andet forlag med titlen Aschehougs beskæringsbogPolitikens bog om beskæring. I forhold til den tidligere udgave er antallet af beskrevne buske reduceret fra 70 til 50 og layoutet er opdateret let, om end tekst og illustrationer i al væsentlighed er de samme. Kan desuden sammenlignes med Politikens bog om beskæringBogen er tidligere udgivet af andet forlag med titlen Aschehougs beskæringsbog. I forhold til den tidligere udgave er antallet af beskrevne buske reduceret fra 70 til 50 og layoutet er opdateret let, om end tekst og illustrationer i al væsentlighed er de samme. Kan desuden sammenlignes med .