Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Besøg fra rummet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2011

af

af

Mads Overmark

d. 14. sep. 2011

Bogen henvender sig til børn i 5.-7. klasse. Den kan bruges til emnearbejde og fritidslæsning. Teksten kan også læses som en rejse i nogle af sindets mindre pæne sider bl.a. grådighed, overdrevet trang til opmærksomhed og massehysteri.

Forfatteren er ophav til en række bøger om ufoer. Bogen indledes med den tragikomiske fortælling om hørespillet Klodernes kamp, der udløste en panik, der kostede adskillige menneskeliv. Konspirationsteorierne trives i USA og kombineret med militært hemmelighedskræmmeri under den kolde krig er det næsten grænseløst, hvad resultatet kan blive. Vi hører om Area 51, Roswell og spionfly, der forveksles med besøg fra rummet. Interessante historier hvor fænomenets forklaring oftest er prosaisk, hvilket formidles fint. Læseren møder også historier, det er sværere at finde en forklaring på samt danske observationer, en teori om rumvæsner som har besøgt jorden i oldtiden og korncirkler. Sager med en naturlig forklaring og sager som er rent fup. Teksten er ledsaget af illustrationer, der støtter forståelsen af det læste.

Bogen lever op til seriens standard, og sammen med Mysterier fra rummet : på rejse i det ukendte, har man dækket emnet godt ind.

Interessant læsning i den høje kvalitet serien har vænnet os til.