Bøger / faglitteratur / bibliografier

Bestsellere : en litteratur- og kulturhistorie om de mest solgte bøger i Danmark siden 1980


Beskrivelse


Om de skønlitterære bøger, der har solgt mest i Danmark, fra 1980 til ca. 2014. Der gøres rede for bestsellerbegrebet, populærlitteraturens funktion og bestsellerlisternes art og historie. Dernæst introduceres en række bestsellere i perioden og hvad det fortæller om læsernes skiftende interesser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2014

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 4. dec. 2014

Litteratur- og kulturhistorie om bestsellere på det danske bogmarked siden 1980. Fortrinsvis for fagfolk og studerende.

Her får vi en gennemgang af dansk og oversat litteratur, som har ligget på bestsellerlisterne. Der er ingen æstetiske eller kvalitative vurderinger; værkerne er med, fordi de har solgt godt, lige fra TryghedsnarkomanerPigen med den blå cykelYahya HassanFifty shades. Bind 1 : Fanget og Pigen med den blå cykel til Yahya Hassan og Fifty shades. Gennemgangen er baseret på bogladernes bestsellerlister med fokus på skønlitteratur for voksne (faglitteratur omtales, når den kan tydeliggøre aktuelle tendenser). Lars Handesten (f. 1956) er universitetslektor og litteraturkritikerHer får vi en gennemgang af dansk og oversat litteratur, som har ligget på bestsellerlisterne. Der er ingen æstetiske eller kvalitative vurderinger; værkerne er med, fordi de har solgt godt, lige fra Tryghedsnarkomaner og til Yahya Hassan og Fifty shades. Gennemgangen er baseret på bogladernes bestsellerlister med fokus på skønlitteratur for voksne (faglitteratur omtales, når den kan tydeliggøre aktuelle tendenser). Lars Handesten (f. 1956) er universitetslektor og litteraturkritikerHer får vi en gennemgang af dansk og oversat litteratur, som har ligget på bestsellerlisterne. Der er ingen æstetiske eller kvalitative vurderinger; værkerne er med, fordi de har solgt godt, lige fra Tryghedsnarkomaner og Pigen med den blå cykel til og Fifty shades. Gennemgangen er baseret på bogladernes bestsellerlister med fokus på skønlitteratur for voksne (faglitteratur omtales, når den kan tydeliggøre aktuelle tendenser). Lars Handesten (f. 1956) er universitetslektor og litteraturkritikerHer får vi en gennemgang af dansk og oversat litteratur, som har ligget på bestsellerlisterne. Der er ingen æstetiske eller kvalitative vurderinger; værkerne er med, fordi de har solgt godt, lige fra Tryghedsnarkomaner og Pigen med den blå cykel til Yahya Hassan og Fifty shades. Gennemgangen er baseret på bogladernes bestsellerlister med fokus på skønlitteratur for voksne (faglitteratur omtales, når den kan tydeliggøre aktuelle tendenser). Lars Handesten (f. 1956) er universitetslektor og litteraturkritiker.

Bestsellere er en spændende vinkel, fordi det, vi allesammen læser, fortæller meget om samfundsmæssige og kulturelle strømninger, lige fra kvindesag til krimibølge. De generelle afsnit om fx kultur, samfund og læsningens funktion er interessante og fængende. En stor del af bogen fortæller om bøgerne på værkniveau. Ikke nok til, at man kan bruge det i analyse- og opgavesammenhæng, men tilpas til at indkredse værkernes fascinationskraft. Sproget er oplagt, flydende og let at læse.

Der er ikke skrevet andre bøger om emnet på dansk.


Kristeligt dagblad

d. 28. nov. 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 28. nov. 2014