Bøger / faglitteratur til børn

Besynderlige bedrifter og mærkelige mennesker


Beskrivelse


Gennemgang af løjerlige rekorder rundt om i verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2010

af

af

Marion Tirsgaard

d. 13. aug. 2010

Rekordbog med et væld af skøre og bizarre rekorder fra hele verden. Til frilæsning og underholdning fra 8 år og til selvlæsning fra 12 år.

Bogen indeholder rekorder, der går ind under kategorierne: bedrifter og mennesker. Bogen er inddelt i 8 kapitler, som alle har en indledning, der opsummerer indholdet af kapitlet. Inddelingen virker lidt tilfældig men fungerer meget godt pga. de fængende overskrifter som fx "Kuriøse konstruktioner" og "Vanvittige vovehalse". Under hvert kapitel er der beskrevet 15-25 rekorder med 1-3 rekorder pr. side. Rekorderne præsenteres vha. billeder, faktabokse i forskellige farver og former, og citater fra de medvirkende. I hvert kapitel er der desuden en rekord, der er udvalgt som særlig bemærkelsesværdig og mærket med en stjerne. Layoutet er appellerende og overskueligt, og gør bogen brugbar som en bladrebog for de yngste i målgruppen. Den farverige forside i neonfarver med en frø, der kører på motorcykel, skal nok sælge bogen. Bagest i bogen er et stikordsregister.

Minder i layout, opbygning og sværhedsgrad mest om Guinness world records men med halvt så mange sider. Af lignende findes fx 1001 grufulde facts, 2007 og Vores vanvittige verden, 2008.

Appellerende og underholdende bog med løjerlige rekorder, som vil tiltale de mange fans af Guinness world records. Selvlæsning fra 12 år men vil også være et hit blandt rekordglade drenge og piger fra ca. 8 år. Denne bog vil helt sikkert ikke samle støv på hylden.Informationer og udgaver