Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Bette-Bøv laver en talemaskine


Beskrivelse


Billedbog. Bette-Bøv laver kaffemaskinen om til en talemaskine. Den lærer at tale, men den ændrer hele tiden på ordene. Og det kan den sure nabo slet ikke tåle. Til en snak om ord og deres betydning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2012

af

af

Bo Knudsen

d. 3. dec. 2012

Billedbog med fokus på ord og deres betydning. Til fornøjelse og en snak hjemme og i børnehaven for de ca. 3-5-årige. Dækkende for- og bagside.

Forfatter er sprogforsker ved Syddansk Universitet, og bogen er lavet i forbindelse med projekt SPELL, der handler om sprogtilegnelse via legebaseret læsning hos børnehavebørn. Lidt i familie med dialogisk læsning. Det er forfatter og tegners første billedbog. De farvelagte stregtegninger er enkle og karikerede. De er muntre og følger historien godt, men giver også et lidt "hjemmelavet" præg. Bette-Bøv laver en kaffemaskine om til en talemaskine. Den ændrer dog på ordene. "Is" bliver til "fis" og "sød" til "død". Men værst er det, at den kalder den sure hr. Lollefjor for "Fjolle-jord", "Rullebord" og "Oldemor". Han eksploderer, da maskinen kalder ham "hr. Trolde-lort". Historien appellerer til at lege videre med ord og deres betydning.

Mange billedbøger kan bruges til dialog om ord/betydning. Denne er lavet specielt for at understøtte forfatterenes/forskerens egne ideer. I stil med Carl Anker Christiansens bøger fra Special-pædagogisk forlag, fx Kulørte vitaminer, 2008, eller Kongens fødselsdag, 2009.

Munter billedbog der dels bruges i de 128 børnehaver, der er med i SPELL-projektet, dels kan bruges i sprogarbejde i landets øvrige børnehaver og samtidig kan bruges som hyggelæsning derhjemme.